Παρασκευή 29 Μαΐου 2015


 Οι Μαύροι κύκλοι  είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για το οποίο οι πάσχοντες γνωρίζουν λίγα και για το οποίο δεν υπάρχει ενιαία θεραπεία.
Είναι συχνότερο σε ανθρώπους με πολύ λεπτό δέρμα στα κάτω βλέφαρα, χωρίς αρκετό λίπος. Το αποτέλεσμα είναι να διακρίνονται τα αγγεία, προσδίδοντας μια σκούρα απόχρωση στην επιδερμίδα. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ο χρωματισμός γύρω από τα μάτια είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο και οφείλεται στην αυξημένη μελανίνη. Η γενετική προδιάθεση, το τρίψιμο της περιοχής, και οι λοιμώξεις του δέρματος όπως π.χ. το έκζεμα, μπορούν να παίξουν ρόλο επιδεινώνοντας το χρωματισμό του λεπτού δέρματος κάτω από τα μάτια.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι Επιδράσεις του Ύπνου στη Γήρανση.

Beauty-Sleep 
Ποιο είναι το καλύτερο αντιγηραντικό όπλο και μυστικό για φρέσκια όψη, χωρίς μάλιστα να μας  κοστίζει απολύτως τίποτα;  Μα ένα καλό 8ωρο ύπνου …ασφαλώς!
Όλοι ξέρουμε πως μετά από ξενύχτι ή περιόδους αυπνίας η όψη μας δεν είναι στα καλύτερά της.  Τώρα όμως μια πρώτη στο είδος της κλινική έρευνα σε  Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, έρχεται να επιβεβαιώσει με συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επιπτώσεις της κακής ποιότητας ύπνου στην επιδερμίδα μας.  

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μεσοθεραπεία με Dermapen

Η μεσοθεραπεία με Dermapen μπορεί να γίνει σε πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, λαιμό, ντεκολτέ.
Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά καθώς η σφριγηλότητα και η λάμψη του δέρματος γίνονται ορατές μετά από τις πρώτες κι όλας εφαρμογές.
Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα και στο πρόσωπο (μεσοθεραπεία προσώπου) χρησιμοποιείται για να διορθώσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα της επιδερμίδας μας.
Στη μη επεμβατική μεσοθεραπεία, δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας με ειδική συσκευή (dermapen), μέσα από τα οποία τα διαλύματα της μεσοθεραπείας φτάνουν στο απαιτούμενο βάθος.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Υπέροχα πόδια για το καλοκαίρι


Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, οι εξορμήσεις στις παραλίες είναι ένα must. Επίσης, αποτελεί απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα και από την ανυπόφορη υπερβολική ζέστη των μεγαλουπόλεων. Καλώς ή κακώς, όταν μια γυναίκα πηγαίνει στην παραλία τραβάει πολλά αντρικά βλέμματα πάνω της, άλλες φορές με τρόπο θαυμασμού για το υπέροχο σώμα της και άλλες φορές με αρνητικό τρόπο για το όχι και τόσο υπέροχο κορμί της. Όπως όλες οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά, το καλοκαίρι στις παραλίες είναι πολύ δύσκολο να κρύψουν τις ατέλειες του σώματός τους φορώντας απλά και μόνο το μαγιό τους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζουν οι άντρες σε μια γυναίκα στην παραλία είναι τα πόδια της.
Τα πόδια της γυναίκας αποτελούσαν από πάντοτε αντικείμενο θαυμασμού και πόθου από την πλευρά των αντρών. Τα πόδια της γυναίκας αποτελούν πόλο έλξης ιδιαίτερα δε όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην παραλία που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένη να δείξει τα πόδια της δεδομένου ότι ακόμα και να ήθελε δεν υπάρχει τρόπος να τα κρύψει. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να αποκτήσει υπέροχα πόδια για το καλοκαίρι. Μια γυναίκα που έχει πολύ όμορφα πόδια, αισθάνεται πολύ όμορφα με τον εαυτό της, βελτιώνει πολύ σημαντικά την αυτοπεποίθησή της και κερδίζει πολλά σχόλια θαυμασμού από πολλούς άντρες. 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τα υπέροχα πόδια;

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΛΥΚΟΠΕΝΙΟ: ″Μια θαυμάσια αντιοξειδωτική ουσία″

Το λυκοπένιο αποτελεί μέρος της οικογένειας των καροτενοειδών ουσιών (είναι το κύριο καροτενοειδές στο ανθρώπινο πλάσμα), οι οποίες δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Πρόκειται για φυσικοχημικές ουσίες οι οποίες ευθύνονται για το χρώμα των φρούτων και λαχανικών, πιο συγκεκριμένα το λυκοπένιο είναι η φυτοχημική ουσία που προσδίδει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες και τα παράγωγα της, εκτός αυτού συναντάται και σε άλλα τρόφιμα όπως το καρπούζι, το ροζ γκρέϊπφρουτ, τα σαγκουίνια, την παπάγια και τις φράουλες.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μύθοι και αλήθειες για την αποτρίχωση με laser

 

Τι είναι το λέιζερ αποτρίχωσης;


Τα λέιζερ είναι μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην ιατρική για συγκεκριμένες ενδείξεις. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά λέιζερ το κάθε ένα για διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα για τη μείωση της τριχοφυΐας παράγει φως το οποίο στοχεύει τη μελανίνη στο θύλακο της τρίχας. Καταστρέφοντας το θύλακο της τρίχας σταδιακά η τριχοφυΐα εξασθενεί και τελικά παύει να υπάρχει στο σημείο όπου εφαρμόζεται το λέιζερ. 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η αντρική αποτρίχωση στον κόσμο...

Η αφαίρεση των τριχών του σώματος δεν είναι μια απλή μόδα που ακολουθούν οι φανατικοί κάθε καινούριας μόδας – άντρες από όλο τον κόσμο έχουν ενσωματώσει την περιποίηση του σώματος στη φυσική ρουτίνα περιποίησής τους. Ωστόσο - το πώς, το πού και το γιατί ξυρίζονται είναι ένα καλειδοσκόπιο εθνικών προτιμήσεων και τοπικών στιλ. Ορισμένοι θέλουν τους θώρακες καλοξυρισμένους, άλλοι προτιμούν κοντοψαλιδισμένες τρίχες στην περιοχή του εφηβαίου ή στις μασχάλες... μια κλασική περίπτωση του ‘Όταν είσαι στη Ρώμη…’!
Για να σας δώσουμε μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με τον διεθνή κόσμο της περιποίησης του σώματος παρακάτω υπάρχουν κάποια δεδομένα για το τι σημαίνει η αφαίρεση των τριχών του σώματος στους άντρες σε όλον τον κόσμο. Και ποιος ξέρει, μπορεί να ανακαλύψετε ότι πάντα κρύβατε έναν Ιταλό ή έναν Γάλλο στην προσωπικότητά σας…!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ακμή: Ποιός είναι ο ρόλος της διατροφής


Όλοι θέλουμε το δέρμα μας, να είναι όμορφο, λαμπερό και ζωντανό. Όμως, η κατάσταση του εξαρτάται απόλυτα από το τι τρώμε και το τι αναπνέουμε. Υπάρχουν τρόφιμα που βοηθούν στο να κρατήσουμε το δέρμα μας ελαστικό και νεανικό, όπως και τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής, του εκζέματος της δερματίτιδας και άλλων δερματικών παθήσεων. Άρα, η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και επομένως στην πρόληψη και θεραπεία της ακμής.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

10 τρόποι να γίνεις πιο όμορφη χρησιμοποιώντας λεμόνι


Αντί να το βάλεις στο φαγητό, ρίξε λίγο λεμόνι στα μαλλιά, στα νύχια και στο σώμα σου. Κάνει θαύματα.

Μια σωστή Lady, έχει πάντα στο σπίτι της μερικά λεμόνια. Είναι σωτήρια για τη γεύση του φαγητού, ενώ έχουν αλκαλική επίδραση, βιταμίνη C και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Εκτός από τα ένα σωρό καλούδια του όμως, έχει πολλά οφέλη και αν χρησιμοποιηθεί εκτός κουζίνας.
Μαλλιά, νύχια, δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από τα συστατικά του λεμονιού. Δες πως.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Hot Stones Μασάζ


Από πολύ παλιά οι άνθρωποι γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τις ευεργετικές ιδιότητες των λίθων.

Η θεραπευτική εφαρμογή του μασάζ με τους  θερμούς λίθους αποτελεί μια μέθοδο υποστήριξης της οποίας η αποτελεσματικότητα βασίζεται στη σύζευξη αρχαίων παραδόσεων και σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων.
Η φιλοσοφία του μασάζ με την πέτρα βασίζεται στη θεωρία και επίδραση επί των τσάκρας - δηλαδή των  κέντρων ενέργειας, αντίληψης, αφομοίωσης και μεταφοράς ζωτικής ενέργειας τα οποία βρίσκονται στο σώμα μας – και  υποστηρίζει την ύπαρξη συγκεκριμένων σημείων  τα οποία καθορίζουν τη ροή της ενέργειας μέσα σε αυτό. 

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Λαμπερή με τη δροσιά της φράουλας





Σίγουρα έχετε ακούσει για τις ευεργετικές για το δέρμα, ιδιότητες πολλών φρούτων. Η Άνοιξη είναι γεμάτη από ζουμερά ευεργετικά φρούτα. Να λοιπόν ένας “όμορφος” λόγος για να σταματήσετε σε ένα μανάβικο σήμερα: να πάρετε φρούτα που έχουν συστατικά που διατηρούν το δέρμα σας απαλό και λείο, ενώ βοηθάνε στην καταπολέμηση της γήρανσης. Κάποια σας κάνουν καλό όταν τα τρώτε, κι άλλα όταν τα βάζετε πάνω στο δέρμα σας. Ευτυχώς, ορισμένα όπως οι αγαπημένες σας φράουλες, σας βοηθάνε και με τους δύο τρόπους.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αρωματοθεραπεία

Αρωματοθεραπεία είναι η φυσική θεραπεία που βασίζεται στη σωστή αξιοποίηση και εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια περιέχουν ότι πιο χρήσιμο έχει το φυτό, την «ψυχή» του, τη ζωτική του ενέργεια και εξάγονται από λουλούδια, βλαστούς, ρίζες, φύλλα, σπόρους ή φλοιούς φυτών. Τα βιολογικώς ενεργά συστατικά τους περιέχουν ζωτικά στοιχεία που επηρεάζουν τα συστήματα του σώματος με διάφορους τρόπους και λειτουργούν ως καταλύτες της θεραπείας. Τα έλαια χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική ιατρική προληπτικά και για την θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων, αλλά ένα από τα πλεονεκτήματα τους είναι  ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα στο σπίτι με διάφορους τρόπους. Λόγω της δύναμής τους, τα αιθέρια έλαια διαλύονται σε ένα έλαιο βάσης και δεν προτείνεται να εφαρμόζετε αδιάλυτα έλαια απευθείας στο δέρμα.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πείτε τέλος στην ακμή με την βοήθεια της επιστήμης



Τα υψίσυχνα, xρησιμοποιούνται κυρίως μετά το βαθύ καθαρισμό, ώστε να αποφύγουμε τη πιθανότητα μόλυνσης, διεγείρουν τους πόρους της επιδερμίδας, αποσυμφορίζουν τη περιοχή και καθαρίζουν την επιδερμίδα.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες;



Υπάρχουν τροφές που αν τις τρώτε καθημερινά, θα λάβετε όλο το πακέτο: καλή υγεία, απώλεια βάρους και γεύση.
Δεν αρκεί να ξέρουμε ποιες τροφές μας κάνουν καλό και να τις καταναλώνουμε μια στο τόσο. Πρέπει η υγιεινή διατροφή να μας γίνει τρόπος ζωής και να χαρακτηρίζει την κάθε μας μέρα. Κι αν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά και να καίτε καθημερινά περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε συνήθως, πρέπει αφενός να κάνετε τη ζωή σας πιο δραστήρια, αφήνοντας λίγο το μαξιλάρι του καναπέ να πάρει πάλι το… φυσιολογικό του σχήμα, κι αφετέρου να βάλετε τις παρακάτω τροφές στο πιάτο σας, έτσι ώστε να κάψετε τα περιττά μια ώρα αρχύτερα.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κυτταρίτιδα. Ένα πρόβλημα με λύσεις...




Δεν υπάρχει αισθητικό πρόβλημα που να απασχολεί περισσότερο τις νέες γυναίκες από την κυτταρίτιδα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν οι ερευνητές σε θέματα αισθητικής να μην πασχίζουν να βρίσκουν συνεχώς νέες μεθόδους, καλλυντικά και θεραπείες που να δίνουν μικρές ή μεγαλύτερες λύσεις. Σημαντικό, ωστόσο, είναι να κατανοήσουμε ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι μία κατάσταση που είναι εντελώς στο χέρι μας να αποφύγουμε. Από την άλλη μπορούμε, ακολουθώντας τους σωστούς κανόνες, να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην μείωσή της. Τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα;

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αυγό και μέλι για σύσφιξη προσώπου




Οι φανταχτερές κρέμες του εμπορίου χωρίς αμφιβολία μπορεί να κάνουν πολλά για τη θεραπεία της γήρανσης του δέρματος, μερικά όμως από τα καλύτερα συστατικά φροντίδας του δέρματος κατοικούν στα ντουλάπια της κουζίνας σας.
Για μια εντατική, αποτελεσματική και άμεση σύσφιξη του δέρματος, φτιάξτε με δικά σας υλικά την ακόλουθη συνταγή!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ολα τα μυστικά της απολέπισης για το κορμάκι σου


Δέρμα που ακτινοβολεί υγεία και λάμψη και που όταν το αγγίζεις είναι λείο και βελούδινο αποτελεί πόθο όλων των γυναικών. Πώς θα το αποκτήσετε; Το μυστικό είναι ένα: Απολέπιση!

Αν και οι περισσότερες σήμερα ξέρουμε πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας για να το διατηρήσουμε όμορφο και νεανικό, δυστυχώς πολλές υποτιμάμε τη σημασία της απολέπισης, ιδιαίτερα μάλιστα του σώματος. Όμως η απολέπιση (peeling), η απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα μας, είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό, οπότε διάβασε παρακάτω και μάθε όλα τα μυστικά!

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ανοιξιάτικη περιποίηση σώματος.


Τώρα την άνοιξη είναι η πιό κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση που ευνοείται από τον χειμωνιάτικο τρόπο ζωής.
Καί το σώμα έχει ανάγκη φροντίδας και ανανέωσης.

Ξεκινήστε με ένα πήλιγκ σώματος, που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας,θα τονώσει τους ιστούς, θα χαρίσει ευεξία και θα το ενυδατώσει με την κατάληλη ενυδατική ή θρεπτική κρέμα.

Η ενυδάτωση του σώματος είναι απαραίτητη γιατί κάνει το δέρμα λείο, λαμπερό και αποκτά ελαστικότητα ώστε να μήν δημιουργούνται ραγάδες.

Το μασάζ αρωματοθεραπείας με γνήσια αιθέρια έλαια αποτοξινώνει χαρίζοντας υγεία και ευεξία.


Με μασάζ , λεμφικά χειρός και ενδοδερμικά θα αποσυμφορίσετε το σώμα σας από την κατακράτηση υγρών και τοξινών, θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας, ώστε να υποδεχθείτε το καλοκαίρι ανανεωμένες!

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μυστικά Ενυδάτωσης

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι τα βασικές προυποθέσεις για τη διατήρηση της υγιούς, νεανικής επιδερμίδας.
Η ενυδάτωση δεν αυξάνει μόνο την υγρασία στο περιεχόμενο του δέρματος, αλλά επίσης το προστατεύει  και ενθαρρύνει την ομαλή απολέπιση, διαδικασία που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό.
Ανάγκη ενυδάτωσης έχουν όλοι οι τύποι δέρματος.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πως θα κάνεις αφαλές solarium



Ας το παραδεχτούμε. Τώρα που άνοιξε λίγο ο καιρός και θέλεις να βγαίνεις με τις μίνι φουστίτσες και τα τιραντάκια δεν θέλεις να φαίνεσαι ασπρουλιάρα. Για να μην μιλήσουμε για τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα ή τις φοιτητικές εκδρομές μέσα στον Μάη που όλο και μια βουτιά θα ρίξεις στην πισίνα. Αν έχεις ήδη σκεφτεί την λύση του σολάριουμ, είναι καλό να ακολουθήσεις αυτές τις 9 συμβουλές υγείας για να μαυρίσεις με ασφάλεια.

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Μικρά μυστικά αντηλιακής προστασίας


 

Ο λαμπρός ήλιος της άνοιξης είναι χαρά, αλλά οι υπεριώδεις του ακτινοβολίες του βρίσκουν το δέρμα απροετοίμαστο και το κοκκινίζουν εύκολα.  Σε αυτό συμβάλλει και το μειωμένο στρώμα τού όζοντος στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που αφήνει περισσότερες υπεριώδεις να περνούν, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια μαυρίζουμε τόσο απότομα.